ENSEMBLES

Samen muziek maken

 

Naast dat ik zelf speel, les geef en de organisatie op me neem van diverse ensembles, maak ik ook graag muziek met anderen. Lees meer over de ensembles waar ik onderdeel van uit maak zoals Hoor’ns!!!, Quo Vadis of De Dames van het Hoornkwartet…

Hoor’ns!!!

Beeld, geluidseffecten, vleugje theater en natuurlijk veel muziek! 

Met deze interactieve kindervoorstelling, die helemaal over de hoorn gaat, ga ik samen met Christa Cornelissen langs de basisscholen.

“Een ramshoorn is misschien wel de voorloper van de mobiele telefoon! Waarom namen postbodes en jagers eigenlijk een hoorn mee? Componisten zoals Mozart en Händel hielden van dit instrument. Ook in fanfare- en harmonieorkesten en musical wordt de hoorn ingezet. De voetjes mogen van de vloer bij een heuse hoornrap en vervolgens swingt het helemaal de pan uit!” Wij beschikken over alle benodigde apparatuur, maar de voorstelling kan eventueel m.b.v. het digi-bord in de klas gegeven worden.

Met deze voorstelling kan de verbinding tussen de muziekvereniging en de omliggende basisscholen snel gelegd worden! Bij een eventueel vervolgtraject van proeflessen kunnen wij de helpende hand bieden. 

Quo Vadis

Muziek met beeld voor senioren

Samen met Roel Wagenaar (trombonist/presentator) en Bianca Egberts (trompet) vormen wij koper trio: Quo Vadis.

Sinds 1994 verzorgen wij met heel veel plezier themaconcerten met beeld, speciaal gemaakt voor senioren. Tijdens de muziek worden er foto’s en filmfragmenten vertoond, die betrekking hebben op het thema. De muziek is heel divers en loopt van klassiek, licht klassiek tot swing.
U kunt een keuze maken uit de volgende thema’s: Dierenprogramma, Lenteconcert, Vakantieprogramma, Kerstconcert, Zangprogramma, Herdenkings-bevrijdingsconcert, Oranje (Koningsdag-)concert en Dansconcert.

Daarnaast zijn wij te boeken voor muziek tijdens de huwelijksplechtigheid, bij recepties en we verzorgen concerten op maat. Ook voor deze gelegenheden hebben wij een ruim assortiment van muziek en jarenlange ervaring.

De Dames van het Hoornkwartet

Koorbegeleidingen en concerten

Door de onderlinge samenwerking in verschillende orkesten bleek al snel dat wij, Truus Litjens, Christa Cornelissen, Anneloes van Venetië en Connie Wegbrans op zowel muzikaal als op sociaal vlak goed met elkaar overweg kunnen. En, we wonen ook nog eens alle vier in en rond Arnhem. Allemaal goede redenen om in het voorjaar van 2010 “De Dames van het hoornkwartet” te starten.

De literatuur die voor 4 hoorns is geschreven is enorm! We vinden het leuk om zoveel mogelijk muziek te verzamelen en te spelen. Ons repertoire is daarom in de loop van de jaren flink uitgebreid en blijft maar groeien. Klassiek, modern of swing, we spelen alles. Het mooie gevolg daarvan is dat we breed inzetbaar zijn. We begeleiden koren, spelen bij officiële gelegenheden en we geven concerten.

Met de “Dames” hebben we de zeer bekende werken voor hoornkwartet en mannenkoor “Nachtgesang im Walde” van Frans Schubert en Jägerchor aus “der Freischutz” van Carl Maria von Weber meerdere malen uitgevoerd.

STuur een bericht