ADEM

Buteyko

 

Buteyko adem therapie: anders kijken naar ademhaling bij blazers. Voor uitgebreide info kijk op mijn website: ademgericht.nl

Van kinds af aan had ik astma en gebruikte hiervoor jarenlang dagelijks medicatie. In 2017 heb ik de Buteyko cursus gevolgd. Met deze ademtherapie ben ik helemaal van de medicatie afgekomen en heb sindsdien nauwelijks klachten. Mijn enthousiasme over deze methode was zo groot dat ik mij er helemaal in ben gaan verdiepen. Ik heb in 2022 de opleiding tot Buteyko Therapeute gevolgd. Mijn enthousiasme is alleen maar verder toegenomen. Buteyko kan worden ingezet bij b.v.: astma, allergieën, snurken en stress gerelateerde klachten.

Ik begeleid cursisten om de ademhaling licht en rustig te maken, zodat klachten verminderen of helemaal verdwijnen. Medicatie, met alle bijwerkingen van dien, kan worden afgebouwd en vaak zelfs helemaal gestopt (uiteraard in overleg met de arts!). Ik voer praktijk in Driel en Arnhem-Zuid.

workshop voor blazers

U maakt kennis met de grondbeginselen van de Buteyko adem methode.

We gaan de Controle Pauze (CP) meten. Deze meting geeft een goede indicatie van het CO2 niveau in het bloed en daarmee krijgen we een goed beeld van de ademhaling in relatie tot de gezondheid.

Hoe kunnen we een buffer van CO2 aanleggen?

We doen oefeningen om het CO2 niveau omhoog te brengen.

We doen oefeningen om vooral tijdens het studeren, maar ook bij repetities en concerten zo min mogelijk CO2 te verliezen.

Het doel van deze workshop is om met deze basisoefeningen een meer ontspannen manier van spelen eigen te maken, dus meer uithoudingsvermogen en minder lichamelijke klachten.

 

Praktisch:
Neem een stopwatch (telefoon), je mondstuk en eventueel je instrument mee.
• duur: ca 1 uur
• prijsindicatie: € 275,-

STuur een bericht