muziekles

Muziekles voor kinderen

 

Muziek maken bevordert schoolprestaties, verbetert concentratie en heeft een positieve invloed op sociaal gedrag en intelligentie.

Een blaasinstrument spelen is superleuk! Vanaf ca. 8 jaar kun je op les. Meestal word je dan lid van een muziekvereniging. In de les spelen we veel samen, maar ook met CD. Ik let er op dat je houding, embouchure en ademhaling zo ontspannen mogelijk blijft. Als je er aan toe bent mag je examen doen (Hafabra A-B-C-D). Dat is een mooi doel om naar toe te werken en om vol trots op terug kijken. Meespelen in een orkest is natuurlijk de ultieme uitdaging.

In de loop van de jaren heb ik veel leerlingen met een zogenaamd “rugzakje” (ADHD, autisme, dyslexie e.d.) in mijn praktijk gehad. Dit hoeft echt geen belemmering te zijn om een instrument te leren bespelen. Het kan juist een mooie afleiding of uitlaatklep zijn. Ik help je het beste uit jezelf te halen!

Mini workshop HOORN voor kinderen
DE HOORN IN DE SPOTLIGHTS!

Hoe is de hoorn ontstaan? Laten we het eens omdraaien:

We gaan steeds een stapje terug in de tijd en komen tenslotte helemaal in de prehistorie uit. En dan… met een coole hoornrap in supersneltreinvaart terug naar onze tijd.

Kortom, een interactief verhaal over de ontwikkeling van de hoorn, waarbij de kinderen tijdens en na afloop kunnen blazen op verschillende hoorns

muziekles voor volwassenen

Op latere leeftijd een instrument leren bespelen? Orkestpartijen instuderen? Een opfriscursus? Misschien wil je een specifiek probleem aanpakken, zoals embouchure, ademsteun, aanzet, houding etc. Het aantal en de frequentie van de lessen overleggen we gewoon.

STuur een bericht