muziekles

Muziekles voor kinderen

 

Muziek maken verbetert sociaal gedrag, bevordert schoolprestaties, stimuleert intelligentie en vermindert concentratieproblemen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen en die zijn ook van harte welkom.

Een blaasinstrument spelen is superleuk! Vanaf ca. 8 jaar kun je op les. Meestal wordt je dan lid van een muziekvereniging. In de les spelen we veel samen, maar ook met CD. Als je er aan toe bent mag je examen doen (Hafabra A-B-C-D). Dat is een mooi doel om naar toe te werken en om vol trots op terug kijken. Meespelen in een orkest is natuurlijk de ultieme uitdaging.

Uiteraard besteed ik aandacht aan een ontspannen houding, embouchure en adem (steun). Van kinds af aan had ik astma, jarenlang heb ik medicijnen gebruikt. Met het aanleren van een ontspannen ademtechniek (Buteyko) ben ik helemaal van de medicijnen af en ben zo goed als klachtenvrij. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe fijn het speelt als er spanningen wegvallen.

In de loop van de jaren heb ik veel leerlingen met een zogenaamd “rugzakje” (ADHD, autisme, dyslexie) in mijn praktijk gehad. Dit hoeft echt geen belemmering te zijn om een instrument te leren bespelen. Het kan juist een mooie afleiding of uitlaatklep zijn. Ik help je het beste uit jezelf te halen!

Het nut van muziekonderwijs op de basisschool wordt steeds meer aangetoond. Vanuit de muziekverenigingen ga ik naar de basisscholen om de leerlingen te laten kennismaken met de verschillende koperen blaasinstrumenten. Dat kan ook op uw school met een presentatie op maat (met beeld), of met de voorstelling “HOOR’NS!” op deze website.

muziekles voor volwassenen

Volwassenen zijn bij mij uiteraard ook welkom. Op latere leeftijd een instrument leren bespelen? Orkestpartijen instuderen? Een opfriscursus? Misschien wil je een specifiek probleem aanpakken, zoals embouchure, ademsteun, aanzet, houding etc. Het aantal en de frequentie van de lessen overleggen we gewoon.

STuur een bericht