de hoorniste

Wat ik als hoorniste allemaal doe

 

Als hoornist kun je in verschillende orkesten spelen. Het mooie daarvan is dat elk orkest zijn eigen klank en uitdaging heeft.

Sinds mijn conservatoriumtijd (begin jaren 80) wilde ik gewoon overal spelen en heb ik in de loop van de jaren in allerlei orkesten gespeeld, zoals symfonie- en kamerorkesten, orkesten bij opera’s, operettes, musicals, theater, maar ook heb ik regelmatig geassisteerd bij harmonie- en fanfareorkesten.

Met de voorstelling Hoor’ns kan de verbinding tussen een muziekvereniging en basisscholen snel gelegd worden!

Beeld, geluid(s-effecten), een vleugje theater en natuurlijk veel muziek. Met deze interactieve kindervoorstelling, die helemaal over de hoorn gaat, ga ik samen met Christa Cornelissen langs de basisscholen.

 

Quo Vadis is een koper ensemble, een trio met Roel Wagenaar (trombonist/presentator), Bianca Egberts (trompet) en ikzelf.

Themaconcerten met beeld, speciaal gemaakt voor senioren. Tijdens de muziek worden er foto’s en filmfragmenten vertoond, die betrekking hebben op het thema. De muziek is heel divers: klassiek, licht klassiek tot swing.

Truus Litjens, Christa Cornelissen, Anneloes van Venetië en Connie Wegbrans vormen samen De Dames van het Hoornkwartet.

Klassiek, modern of swing, we spelen alles. Het mooie gevolg daarvan is dat we breed inzetbaar zijn. We begeleiden koren, spelen bij officiële gelegenheden en we geven concerten.

 

FREELANCE

Min of meer vaste beroepsorkesten, gespecialiseerd in het begeleiden van koren, waren RBO-Sinfonia en het Nederlands Begeleidings Orkest, waar ik bij elkaar ruim 30 jaar deel van heb uitgemaakt. Tegenwoordig ben ik alleen als freelance hoorniste beschikbaar.

STuur een bericht